Tabouret

Tabouret - Taboeret

Een tabouret (taboeret) is een verrijdbare kruk die verkrijgbaar is in veel verschillende uitvoeringen. Een tabouret (taboeret) heeft een ronde of gewelfde zitting die zeer comfortabel is. Het stabiele karakter verkrijgt hij door de sterpoot met minimaal vijf tenen.

Zadelkruk Nederland heeft een uitgekiend assortiment zeer comfortabele en betaalbare tabourets (taboeretten) van hoge kwaliteit voor u. Onze tabourets (taboeretten) onderscheiden zich door hun zeer comfortabele zitting en zijn voorzien van zwenkwielen wat eenoptimale bewegingsvrijheid met zich meebrengt waardoor hij probleemloos intensief en langdurig gebruikt kan worden.

Een tabouret (taboeret) wordt veel gebruikt in:

* Dierenartspraktijken
* Schoonheidssalons
* Kinderdagverblijven
* Zorginstellingen
* Laboratoria
* Kapsalons
* Kantoren
* Winkels
* Scholen

Maar ook thuis aan het bureau of in de keuken wordt een tabouret (taboeret) veel gebruikt.

Perfecte zithoogte

Tabourets (Taboeretten) van Zadelkruk Nederland zijn in twee verschillende instelbare zithoogtes verkrijgbaar waardoor een perfecte werkhoogte gegarandeerd is.

 
Tabouret (Taboeret)
Onbelast Lichaamslengte Hoogte verstelling Werkbladhoogte
Standaard Tot 180 cm 47 – 66 cm < 80 cm
Hoog Vanaf 175 cm 57 – 82 cm > 80 cm

Genoemde afmetingen zijn fabrieksopgave. 
De optimale zithoogte kan mede afhankelijk van de werksituatie voor ieder individu verschillen. Aan bovenstaande kunnen geen rechten ontleend worden.

Geschiedenis

In Europa was de tabouret (Taboeret) aan de hoven de zetel van een hertogin. De strenge etiquette bepaalde dat alleen een lid van een vorstelijke familie in gezelschap van een hogergeplaatste persoon op een stoel mocht zitten. Lagere edellieden mochten in aanwezigheid van hoge edelen en vorsten niet zitten. Een tabouret (Taboeret) was een zetel voor dames. Heren zaten niet op tabourets (Taboeretten). Men sprak in dit verband van het “Privilege du tabouret”.


Bron: WikipediA